GEBRUIK YOAST OM NOG BETER GEVONDEN TE WORDEN.

Iedere ondernemer die met zijn website aan de slag gaat, stelt ons de vraag: hoe ga ik straks goed gevonden worden? Het antwoord daarop is erg divers en zeer afhankelijk van budget, eigen kennis en techniek. Bent u ondernemer en op zoek naar online marketing advies, neem dan eens contact met onze SEO specialiste Sandy Doeven. In dit artikel zullen we nader ingaan op de meest populaire WordPress plugin voor zoekmachine optimalisatie van Nederlandse makelij, namelijk WordPress SEO by Yoast. Daarmee kunt u namelijk zelf al goede resultaten behalen!

wordpress-by-yoast-logo

Wat is de WordPress SEO plugin?

Een plugin is in de basis een programma dat dient als verlenging van het basis WordPress CMS. Door middel van een plugin kan er functionaliteit aan zowel de achterkant (beheer in het CMS) of aan de voorkant (zoals bezoekers de website zien) worden toegevoegd. In dit geval wordt een specifieke plugin toegevoegd om beter vindbaar te kunnen worden in zoekmachines. En nu, aan de slag!

Stap 1: Installatie van de SEO plugin in WordPress

Indien u als administrator toegang heeft, kunt u de (gratis) plugin zelf installeren via Plugins -> New en te zoeken op WordPress SEO. Heeft u deze ervaring of rechten niet, vraag dan uw website beheerder de plugin te installeren. Als de plugin is geïnstalleerd, ziet u in het WordPress CMS menu (linkerzijde) een blokje met de tekst SEO.

Stap 2: Optimalisatie per pagina of bericht

Voordat u aan de slag gaat met de optimalisatie van pagina’s d.m.v. de SEO plugin, raden we aan om eerst goed te verkennen voor welke zoektermen u eigenlijk optimaliseert en hoeveel daarop wordt gezocht. We zullen hier binnenkort een apart artikel aan wijden, voor nu is het van belang om in principe per pagina of bericht dat u optimaliseert, 1 zoekterm (zoekterm kan uit meerdere woorden bestaan) aan te houden. Voor dit artikel hebben we bijv. gekozen voor de zoekterm “wordpress seo”.  Om een pagina te optimaliseren doorloopt u de volgende stappen:

Stap 2.1: De juiste pagina titel en de juiste URL (link)

Zorg ervoor dat de pagina titel altijd helder is en de zoekterm bevat, in ons geval dus “WordPress SEO“.  Dit is een belangrijk gegeven voor zoekmachines namelijk.

pagina-titel

Stap 2.2: De juiste tekst

Wanneer u de tekst van de pagina schrijft, hou dan met de volgende zaken rekening:

  • Zorg voor kopjes en tussenkopjes (H1 – H2 – H3): door middel van de juiste koppen geeft u duidelijk per alinea aan wat van belang is voor zowel de lezer als voor zoekmachines.
  • Schrijf meer dan 300 woorden
  • Zorg ervoor dat de pagina voldoende “zoekwoord dichtheid” heeft. Met zoekwoord dichtheid wordt het aantal keer dat het zoekwoord waarop u focust (WordPress SEO dus) voldoende voorkomt
  • Voeg een afbeelding toe en zorg dat de Alt tekst bij de afbeelding overeenkomt met de zoekterm.

kopjes (1)

 

 

 

 

 

 

alt-tekst (1)

 

Stap 3: Gebruik de Yoast SEO plugin om uw pagina te controleren & optimaliseren

Nu we de basis van onze tekst al behoorlijk goed hebben neergezet, kunnen we de overige zaken optimaliseren met de Yoast plugin. Onder aan uw pagina uw WordPress website vind u de Yoast plugin instellingen.

volgend volgens 2

Stap 4: Yoast en social media (optioneel)

Pagina’s of blog berichten kunnen vanuit uw website vaak gedeeld worden met social media (zoals dit artikel onderaan). U kunt bij Yoast aangeven hoe het artikel dient te verschijnen bij Social Media. Iedere keer dat het dan wordt gedeeld, wordt het bericht optimaal weergeven voor zoekmachines.

alt-tekst (1) volgens 3

Succes met uw zoekmachine optimalisatie!

2016-11-09T13:30:31+00:00 Wordpress SEO|