Over het WordPress CMS 2017-01-31T11:42:35+00:00

Meer over WordPress.

Het WordPress CMS (content management systeem) is op dit moment het meest populaire CMS systeem. Dat is niet vreemd, aangezien het niet alleen, open-source, zeer gebruiksvriendelijk, en gratis is, maar vele modules beschikbaar heeft en wordt ondersteund door een enorme community. Daarmee is het dan ook uitstekend geschikt voor startende- en mkb ondernemingen met een beperkt budget, maar wel met grootse ambities!

Lees hieronder meer over de voor- en nadelen van WordPress

De voordelen van WordPress.

Gebruiksvriendelijk

WordPress staat onder meer bekend om zijn gebruiksvriendelijke en intuïtieve beheer omgeving. En dat is fijn voor eindgebruikers, zodat je snel en eenvoudig pagina’s en berichten kan bewerken en aanmaken. Daarnaast richten wij iedere WordPress installatie zo in dat het voor jouw website optimaal werkt.

Wordpress logo

Zoekmachine vriendelijk

Of je website straks goed gevonden wordt, is afhankelijk van diverse factoren. Aan WordPress zal het in ieder geval niet liggen; het CMS is out of the box al vriendelijk voor zoekmachines, dus je website kan goed worden opgepikt door zoekmachines. Daarnaast installeren we standaard een zoekmachine optimalisatie module waarmee je zelf je WordPress website nog verder kan optimaliseren.

Grote community

WordPress is inmiddels uitgegroeid tot het meest gebruikte CMS ter wereld. Er is dan ook een enorme community actief bezig met niet alleen het doorontwikkelen van WordPress zelf, maar er zijn ook ontzettend veel ontwikkelaars actief op het gebied van plugin (module) en Thema’s ontwikkeling, die daardoor beschikbaar worden voor relatief lage kosten.

Onafhankelijk van leverancier

Als gevolg van de populariteit van WordPress en haar open-source karakter, zijn er veel leveranciers / website bouwers die WordPress gebruiken. Daardoor ben je nooit afhankelijk van slechts 1 of enkele leveranciers, de zogenaamde lock-in wordt daarmee voorkomen.

Open Source: geen licentie kosten dus

Aangezien WordPress een open-source platform is, worden er geen licentie kosten berekend. En dat is natuurlijk fijn. Daarnaast betekent open source ook dat doorontwikkeling over het algemeen toegankelijker is en sneller kan worden gerealiseerd.

Dat klinkt goed, zijn er ook nadelen?

Echte nadelen niet, maar aan het gebruik  van WordPress voor de functionaliteit en beheer van je website,
zijn net als bij ieder ander CMS, enkele zaken waar je rekening mee dient te houden.

Veiligheid

Populaire open source CMS’en zoals WordPress genieten veel voordelen, maar het betekent ook dat er helaas een groep mensen is die daar misbruik van proberen te maken. Echter, door de zeer pro-actieve community en goede security modules, kan misbruik eenvoudig voorkomen worden. Wij zorgen ervoor dat je WordPress installatie en plugins up to date blijven.

WordPress is makkelijk

Ja, dat klopt. Met wat basis kennis kan je zelf een eind komen, maar soms wordt het toch iets te makkelijk geschetst. Maar een goede & effectieve website realiseren en onderhouden, betekent vaak meer dan enkel WordPress met een Thema installeren. Ons advies: ben je een hobbyist, ga dan lekker zelf aan de slag. Ben je afhankelijk van je website voor je klanten (ofwel inkomsten), leg het dan bij een WordPress specialist neer (bij voorkeur bij ons 🙂 ).

Contact

Ook behoefte aan een fresh made website? We schuiven graag bij je aan.

Coolsingel 120 Rotterdam
T: +31 (0)6 8155 8884
E : jeroen@iclarity.nl

Of gebruik het contact formulier