Responsive design.

De basis gedachte achter responsive design (ook wel adaptive design genoemd) is dat de inhoud van de website (zoals navigatie, tekst, afbeeldingen) altijd op optimale wijze getoond wordt, ongeacht met welk apparaat deze bekeken wordt. Je beschikt dus over 1 website voor alle apparaten en de website wordt op specifieke wijze getoond voor het apparaat dat de gebruiker op dat moment hanteert. Wij maken overigens altijd gebruik van responsive WordPress Thema’s.

Wil je meer weten over hoe responsive design werkt? Bekijk dan deze video:

Waarom responsive design?

Mobiel gebruik blijft stijgen.

De belangrijkste reden voor een goede responsive website is ook de meest logische. Steeds vaker zal je website bezocht worden via smartphones (en tablets). In 2015 gebruikte 80% van de Nederlanders de smartphone om te surfen, en 33% deed wel eens een aankoop via mobiel (Bron: Marketingfacts). Het spreekt voor zich dat wanneer je website niet optimaal ingesteld is voor mobiel, bezoekers sneller geneigd zullen zijn voor een andere partij / website te kiezen.

Meer conversies, ofwel meer klanten.

Wanneer je website responsive is, zal de ervaring van de bezoeker over het algemeen beter zijn, waardoor de kans op succes ofwel conversie (nieuwe klanten, contact aanvragen, verkopen) hoger zal zijn (in welke vorm dan ook).

Beter gevonden.

Vanaf 21 april 2015 heeft (onder meer) Google aangegeven dat zij meer waarde zal gaan toekennen wanneer een website responsive of geoptimaliseerd is voor specifieke apparaten, zoals smartphones of tablets. Een responsive website is dus ook een beter vindbare website. Wil je weten of je huidige website mobiel vriendelijk is, doe dan de Google mobile friendly test.

Makkelijker onderhouden.

Een responsive website maakt steeds gebruik van dezelfde inhoud en geeft deze inhoud op verschillende apparaten anders weer, of laat zaken achterwege. Het mooiste hiervan is dat de website dit “automatisch” doet, waardoor het meestal niet noodzakelijk is om een aparte versie of app voor bijv. mobiel te maken, hetgeen zowel productie als onderhoud tijd scheelt.

Contact

Ook behoefte aan een fresh made website? We schuiven graag bij je aan.

Haringvliet 84 Rotterdam
T: +31 (0)6 8155 8884
E : jeroen@iclarity.nl

Of gebruik het contact formulier